Produkter

Alla resultat för produkter

Hittade inga matchande produkter

Produktgrupper

Alla resultat för produktgrupper

Hittade inga matchande produktgrupper

Sidor

Alla resultat för produktgrupper

Hittade inga matchande sidor

På vitvarumaklarna.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt.

Läs här varför vi använder kakor på vår webbplats

Vitvaror Kategorier

Det finns många saker att tänka på innan du köper dina vitvaror. De ska passa in i ditt kök, badrum eller tvättstuga – både till utseendet och storleksmässigt så att den får plats. Men kanske viktigast är att tänka på hur miljöanpassade och energisnåla dina vitvaror är. Idag är alla vitvaror tydligt märkta med vilken energiklass de tillhör, för att det ska vara lätt för dig att jämföra och hitta rätt.

Vitvaror som passar ditt hem

Du vill säkert också att dina vitvaror ska passa ihop med inredning och andra vitvaror du redan har. Dörrarna på kylskåp och frysskåp eller fronten på diskmaskinen ska passa ihop med köksluckorna i köket och med varandra.
Priset är så klar också avgörande. Det är enkelt att jämföra priser på alla våra vitvaror och vi har modeller som passar stora som små plånböcker.

Att köpa kylskåp eller frysskåp

Om du har gamla vitvaror i form av kylskåp, frysskåp eller en frysbox kan de dra mest el av alla dina hushållsapparater. Byter du ut din gamla modell mot ett nytt kylskåp eller frysskåp i lägst energiklass A, kan du spara många hundralappar per år. Tänk också på att se efter om frysskåpet är självavfrostande eller inte.

Att köpa tvättmaskin eller torktumlare

När det gäller vitvaror som tvättmaskin, så kan det variera hur mycket vatten en tvättmaskin kräver. Jämför de olika tvättprogram som olika modeller av tvättmaskiner har och se hur mycket vatten som går åt för respektive program.

Har du inte utrymme att hängtorka din tvätt kan en torktumlare lösa det problemet. Du kanske vill ha en torktumlare som drar hälften så mycket energi som vanliga torktumlare? Då ska du välja en torktumlare med inbyggd värmepump.

Att köpa spis, ugn eller fläkt

Bland våra vitvaror hittar du många ugnar och spisar med olika tekniker, funktioner och material att välja mellan. Fundera på vilken typ av spishäll som passar dig och din matlagning bäst.
Andra saker att tänka på är hur enkelt man kan rengöra sina vitvaror. Vissa ugnar har program som automatiskt rengör ugnen och andra kräver anpassade rengöringsmedel.

Att köpa diskmaskin

Diskar du din disk för hand kan det faktiskt gå åt tre till fyra gånger mer energi per år, jämfört med att använda en diskmaskin. På samma sätt som för tvättmaskiner kan det vara bra att jämföra olika diskprogram, för att se vilken maskin som drar minst vatten och vilken maskin som har program som passar dig bäst.

Ta hjälp av energimärkningen

Energimärkningen är också till bra hjälp när du köper din nya diskmaskin och andra vitvaror. Den mest effektiva klassen för diskmaskiner är A+++ och den lägsta A. Bra att hålla koll på är också hur mycket energi diskmaskinen drar per år. Den informationen hittar du också på energimärkningen.