Produkter

Alla resultat för produkter

Hittade inga matchande produkter

Produktgrupper

Alla resultat för produktgrupper

Hittade inga matchande produktgrupper

Sidor

Alla resultat för produktgrupper

Hittade inga matchande sidor

På vitvarumaklarna.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt.

Läs här varför vi använder kakor på vår webbplats

Bild för kategori Mikrovågsugnar

Mikrovågsugnar

En ny mikro kanske inte känns som det mest relevanta inköpet vid en renovering av köket och en uppdatering av vitvarorna. Men en mikrovågsugn med rätt funktioner kan hjälpa dig så mycket mer än att tina köttfärs eller värma matrester och tevatten.

Vad sägs om en mikro som du kan baka bröd, laga paj och pizza i och som tinar köttfärs med perfekt resultat på bara ett par minuter? Eller en mikro som ger dig ångkokad potatis eller grönsaker och som samtidigt drar mindre energi och är mindre tidskrävande än en vanlig ugn?

Vi kan hjälpa dig att hitta den mikrovågsugn som har alla de funktioner som underlättar din matlagning, som du inte ens visste att du behöver!

Laga och värma mat

Vilken typ av mikro som du behöver beror helt och hållet på vilka behov du har. Om du endast behöver en mikro som kan värma eller tina mat kanske en enklare modell räcker. Om du istället vill ha ett komplement till din vanliga spis kan en mikrovågsugn med mer avancerade funktioner passa. Mat som går att laga i mikron är till exempel pizza, paj, ångkokad potatis och grönsaker samt i stort sett allt som du vanligtvis steker i stekpanna. Med dagens mikrovågsugnars funktioner kan man till och med göra en sockerkaka betydligt snabbare än vad som är möjligt i en vanlig ugn.

Mikrovågor och effekt

Tekniken som finns i mikrovågsugnar innebär att elektromagnetisk strålning tränger in i maten och värmer upp den. En roterande bottenplatta kan göra att uppvärmningen blir jämnare. Vissa nya mikrovågsugnar har flera antenner som sänder ut vågor i olika riktningar, andra har roterande antenner istället för bottenplatta.

Hur snabbt maten värms upp eller tinas i mikron har till stor del att göra med effekten, som redovisas i antal watt. Ju högre effekt, desto snabbare upptining.

Mikromodeller

Det finns två olika modeller när det kommer till mikrovågsugnar, fristående eller för inbyggnad. De fristående är klassiska varianter som placeras på köksbänken eller på en hylla. Mikrovågsugnar för inbyggnad placeras i högskåp och finns i flera olika designer och utföranden. Det blir mer och mer vanligt med inbyggnadsmikros som matchar en inbyggnadsugn och därför kan placeras ovanför varandra. Det finns också kombinationsugnar, vilket är ugnar som har både ugnsfunktioner och mikrofunktioner i samma.

Storlek och emalj

Storleken visar hur stor insidan av mikron är och anges i antal liter. Enklare mikrovågsugnar har ofta en mindre insida än de lite mer avancerade modellerna. De mer avancerade modellerna kan också ha en speciell ”non-stick”-emalj, som gör att matrester och smuts inte bränner fast och gör det lättare att rengöra insidan.

Crisp, varmluft och ånga

Crispfunktionen är en unik funktion som ger dig tillagningsmöjligheter utöver det vanliga. Med Crisp kan du laga traditionella maträtter med en knaperstekt yta. Eller baka, med lika bra resultat som du vanligtvis bara kan få med en vanlig ugn, på betydligt kortare tid och med lägre energiförbrukning. I funktionen samverkar tre värmekällor: matens insida tillagas av mikrovågor samtidigt som en grill bryner översidan och en speciell Crisppanna gräddar undersidan. Resultatet blir jämt tillagad mat med en spröd, brungräddad botten och ovansida.

Varmluft gör att du kan baka eller tillaga maträtter som du vanligtvis gör i ugnen. Genom att kombinera mikrovågorna med varmluft kan du åstadkomma perfekt tillagade rätter på betydligt kortare tid än vad som går i en vanlig ugn.

Att ångkoka potatis, grönsaker eller fisk gör att de tillagas skonsammare och att fler av dess vitaminer bevaras. Maten placeras i en speciell ångkoksinsats och körs i det avsedda ångkokningsprogrammet. Att ångkoka till exempel potatis tar väsentligt kortare tid än att koka den på spisen och det finns heller ingen risk att den kokar sönder.