Produkter

Alla resultat för produkter

Hittade inga matchande produkter

Produktgrupper

Alla resultat för produktgrupper

Hittade inga matchande produktgrupper

Sidor

Alla resultat för produktgrupper

Hittade inga matchande sidor

På vitvarumaklarna.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt.

Läs här varför vi använder kakor på vår webbplats

Bild för kategori Inbyggnadshällar

Inbyggnadshällar

En av de stora fördelarna med häll och ugn är flexibiliteten. Du vet hur ditt drömkök ser ut och du kan själv planera och anpassa vitvarorna och inredningen efter dina matlagningsvanor och kökets förutsättningar. Du har idéerna - vi kan hjälpa dig att förverkliga dem!

Du kan välja mellan hällar av glaskeramik, med eller utan induktion, eller hällar med gas eller gjutjärnsplattor. Valet av inbyggnadshäll kan kompletteras med en inbyggnadsugn med alla funktioner som du behöver i ergonomisk arbetshöjd.

Olika bredd på hällar

Hällar finns i bredder från 30, 60, 70, 80 cm ända upp till 90 cm. Hällar med en bredd på 30 centimeter kan kombineras med varandra och andra helt efter egen smak. Till exempel kan du kombinera en induktionshäll med en gashäll eller ett stekbord. De 90 centimeter breda hällarna rymmer istället alla zoner på samma yta.

Typer av hällar

Det finns fortfarande hällar med gjutjärnsplattor att få tag på, men den vanligaste typen är glaskeramik. Glaskeramikhällarna har en jämn yta som är lätt att göra ren och som ger en jämn övergång från bänkskivan.

Glaskeramikhällar har två typer av värmekällor. Det ena är ett inbyggt värmeelement som värmer upp ytan på hällen som i sin tur värmer upp kastrullen eller stekpannan. Det andra är värme genom induktionsteknik. Induktionstekniken är så effektiv att en liter vatten kokar upp dubbelt så snabbt som på en vanlig platta, samtidigt är energiförbrukningen omkring 30 % lägre. Induktionsvärmen reagerar lika snabbt och precist som en gaslåga, utan gasens begränsningar i installation och förvaring.

Med induktion alstras värmen direkt i det kärl som skall hettas upp, vilket kräver att kokkärlet har magnetisk botten, såsom de flesta rostfria kastruller. Om du vill veta ifall dina kastruller kommer att fungera på en induktionshäll kan du prova att hålla dem mot en vanlig kylskåpsmagnet. Om kastrullen är magnetisk så kommer den att fungera.

Klara fördelar med tekniken är effektiv energiförbrukning samt snabb och exakt temperaturreglering. Dessutom blir rengöringen enklare, eftersom överkok aldrig bränner fast. Eftersom tekniken värmer kastrullen, inte hällen, kan du snabbt och enkelt torka bort spill eller överkok utan att behöva vänta på att hällen svalnat.

Andra typer av inbyggnadshällar är till exempel gas-, fritös- och grillhällar.