Produkter

Alla resultat för produkter

Hittade inga matchande produkter

Produktgrupper

Alla resultat för produktgrupper

Hittade inga matchande produktgrupper

Sidor

Alla resultat för produktgrupper

Hittade inga matchande sidor

På vitvarumaklarna.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt.

Läs här varför vi använder kakor på vår webbplats

Bild för kategori Diskmaskiner

Diskmaskiner

Dags för en ny diskmaskin?
Grattis – nu har du chansen att underlätta ditt vardagsliv betydligt!

Den nya generationens diskmaskiner kan beskrivas med ett ord: flexibilitet. Diskmaskinen är inte längre ett komplement till handdisken, utan kan numera även användas för att diska rent kastruller med hårt fastbrända matrester – och det till en lägre vattenförbrukning än handdisk! Nyare diskmaskiner har en mängd olika funktioner som sparar på både ekonomi och miljö. Den känner själv av hur mycket disk som finns i maskinen och hur hårt smutsad den är, och anpassar vattenmängd och temperatur efter det.

Med invändig belysning, en extra toppkorg för bestick, en höj- och sänkbar överkorg och en undre korg med fällbara tallriksstöd kan du diska allt från tunna porslinskoppar till stora kastruller. Maskinerna har i många fall en funktion för startfördröjning som gör att du kan ställa in programmet till att bli klart i samma stund som du kommer hem från jobbet. Dessutom har maskinerna en mängd specialprogram beroende på vad du vanligtvis diskar.

Att välja diskmaskin

När du ska välja diskmaskin är det viktigt att tänka igenom hur din familj ser ut och vilka behov ni har. Nya maskiner har ofta ett avspolningsprogram som kan användas i de fall då det tar lång tid att fylla en hel maskin, för att inte matrester ska gro in och börja lukta. För den stora familjen finns det maskiner som rymmer upp till 17 standardkuvert.

Kapacitet och inredning

En bänkdiskmaskin rymmer vanligtvis mellan 4 och 5 kuvert, medan en normalstor golvdiskmaskin rymmer mellan 10 och 17. Det är dock inte enbart hur många standardkuvert som maskinen rymmer som avgör vilken maskin som passar ditt hem bäst, utan också hur inredningen är utformad. Electrolux har maskiner som de kallar för ”Real Life”, som går ut på att du ska kunna packa all din vardagsdisk i maskinen, medan Asko har maskiner med tätare underkorg för att du ska kunna ställa även små glas där utan att de ramlar igenom.

Moderna maskiner har ofta en extra toppkorg för diskning av bestick och små kaffekoppar. Korgarna går dessutom ofta att anpassa i höjdled och underkorgarna har ofta fällbara tallriksstöd för att lättare kunna diska stora föremål som grytor och karotter. Inredningen är olika hos olika leverantörer, så tänk efter vad som känns viktigt för dig. Då hållbarheten ofta är en betydande aspekt kan det vara bra att titta lite extra på Miele och Askos maskiner som görs i rostfritt stål och med så lite plast som möjligt.

Diskprogram

Maskinerna är utrustade med en mängd olika specialprogram. Avspolningsfunktionen är perfekt för när du plockar in disken, men inte planerar att starta programmet på en stund. Ett kort program klarar av disken efter en vanlig middag för fyra personer, men efter ett barnkalas kan ett bakteriedödande ångprogram användas. Grytprogram är perfekta för att använda till kastruller och stekpannor, speciellt när de använder mindre vatten än vad som går åt för att diska dem för hand.

Design

Det finns massor av olika designer på diskmaskiner och det finns garanterat en som passar in i ditt kök. Boschs bänkdiskmaskiner i olika glada färger passar dig som gärna framhäver din köksinredning medan du som helst inte vill se dina vitvaror kan hitta helintegrerade diskmaskiner som göms bakom en skåpslucka.

Ljudnivå för diskmaskiner

Ljudnivån för diskmaskiner ligger oftast mellan 40 och 48 dB. Några leverantörer har speciella nattprogram med en lägre ljudnivå än de vanliga.

Ljudnivån för diskmaskiner är den genomsnittliga ljudnivån under hela diskprogrammet. Ett program kan alltså visa på en lägre ljudnivå än den verkliga genom att programmet till exempel har fått en förlängd torkperiod. Ljudnivån som anges i specifikationen är vad som gäller för standardprogrammet. Om du vill ha en verkligt tyst maskin ska du alltså ta reda på hur lång tid som standardprogrammet tar och hur lång tid av detta som är torkning.

Energiförbrukning hos diskmaskiner

Energiförbrukningen har utökats från den tidigare klassningen från A till G med de tre nya klasserna A+, A++ och A+++. Den bästa klassningen är alltså A+++ och den sämsta är G.